Badem sütü tarifi

1 su bardağı çiğ badem
5 su bardağı içme suyu

Geceden suda beklettiğiniz bademleri kabuklarının kolayca soyulması için sıcak suyun içine koyup 5 dk. kadar bekletin. Kabuklarını soyduktan sonra iyice yıkayın.

4 su bardağı su ile blendıra koyup önce yavaş devirde sonra hızlı devirde tamamen beyazlaşıp üstü köpükleşene kadar yaklaşık 1-2 dk. karıştırın.

Bir tencerenin üstüne kevgir koyup tülbent veya bez kese vasıtasıyla sütü süzün. Kesenin altından yavaşça sıkarak bütün sıvı akana kadar iyice sıkın.

Tencerede kalan sıvı badem sütü, kesedeki ise badem posasıdır. Badem sütünüzü biraz tuz ve şeker veya agav nektarıyla tatlandırabilir ya da hiç tatlandırmadan sade içebilirsiniz. Bütün bitkisel sütler gibi badem sütünü de tüm sütlü tatlılarda, kek ve pastalarda, süt gerektiren tüm tariflerde hayvansal süt yerine kullanabilir, meyveli milkshake’ler hazırlayabilirsiniz.

Badem posasını da tatlılarda (bkn. avokado tart, cevizli çiğ kurabiye), kek ve kurabiyelerde, çorbalarda ve başka yemeklerde kullanabilirsiniz.

 

About these ads

4 thoughts on “Badem sütü tarifi

  1. Geri bildirim: YESIL ZINDELIK ICECEGI TARIFI? | NASIL YAPICAM TR

  2. Merhaba,

    Smoothie yaparken cogunlukla badem ve ceviz sutu kullaniyorum. Oldukca lezzetli ve tarif icin tesekkurler. Ceviz sutude ayni yontemle yapiliyor ve omega 3 acisindan oldukca zengin. Denemenizi tavsiye ederim.

    http://www.cevizhane.org

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s