Vegan keçi peyniri

Yine buzzfeed’in listesinde yer alan, deneyip çok beğendiğim peynirlerden biri. Yapılışı biraz uzun sürse de, lezzeti beklediğinize değiyor gerçekten.

1,5 su bardağı çiğ cashew
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
6 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı su
2 çay kaşığı tuz

Cashewları küçük bir fırın tepsisine yayıp üzerleri hafif kahverengileşene kadar fırında kavurun. Soğuyunca bir gece suda bekletin. Ertesi gün süzüp blender’a aktarın, diğer malzemelerle birlikte pürüzsüz, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Bir kevgirin üzerine 2 kat tülbent serip karışımı içine aktarın, köşelerinden kıvırıp ağzını bağlayarak buzdolabına koyun ve 24 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ısıtın. Küçük bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip, peynir kalıbını kağıdın üzerine koyun ve 30-35 dakika, peynirin üzeri sararana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bir kaba koyup buzdolabında saklayın.

20140619-150909-54549729.jpg

Reklamlar

One thought on “Vegan keçi peyniri

  1. Bademli peynirden sonra bunu da denedim. Sonuç çok başarılı ve bana göre bu peynir bademliden bile güzel oldu 😊 Tarifleriniz için teşekkürler 😋

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s