Kolay badem yoğurdu

  
  
Kızıma yaptığım basit ve lezzetli bir yoğurt alternatifi. Miktarı nohut mayalı yoğurt tarifim kadar fazla olmasa da, fazla uğraşmadan yapılabilen, ıspanak, pilav, dolma gibi yoğurtla birlikte tüketmeye alışık olduğumuz yemeklerle uyum sağlayabilen iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. Çocuğunuz varsa ona da meyveli veya sade olarak yedirin, eminim çok beğenecekler.

1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı su

Geceden suda beklettiğiniz bademleri sıcak suda 5 dk kadar bekletip kabuklarını soyun. Suyla birlikte blendıra koyup en yüksek devirde pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın (en iyi sonuç için 1000W ve üzeri yüksek devirli bir blendır kullanmanızı tavsiye ederim). Yoğurdu buzdolabında saklayarak 3-5 gün içinde tüketin. 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s