Vegan tereyağ tarifi

Yarım su bardağı + 3 yemek kaşığı bitkisel süt (soya veya badem)
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, eritilmiş
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay kaşığı ksantan gum veya guar gam
1 çay kaşığının ucu kadar zerdeçal (isteğe bağlı)

Soya veya badem sütünü, sirke ve tuzu küçük bir kabın içinde çatalla çırpıp pıhtılaşması için 10 dk. bekletin.

Bir tencerede ısıttığınız suyun içine hindistan cevizi yağı şişesini koyup 10-15 dk. bekleterek eritin. Erimiş hindistan cevizi yağı, ayçiçeği yağı, süt karışımı ve ksantam veya guar gam’ı blendır’a koyarak 2 dk. kadar karıştırın. Sarı tereyağı rengi vermek isterseniz biraz zerdeçal ekleyebilirsiniz.

Karışımı daha sonra silikon kalıba döküp buzluğa koyun, vegan tereyağı 1 saat içinde hazır olacaktır. Yağ parçalarını kalıptan çıkarıp kullanacağınız kadarını buzdolabına alıp geri kalanı streç filme sararak buzlukta saklayabilirsiniz.

Tereyağını buzdolabında bir ay, buzlukta bir yıl saklayabilirsiniz.

Kaynak: Reciperennovator

5 comments

  1. ayçiçek yağı yerine zeytinyağı koysam olur mu sizce?

  2. ksantan gum ya da guar gam bulamazsak yerine alternatif olarak kullanacagimiz kolay bulunabilen bir urun yok mudur acaba sevgili kedi? ♡

  3. Alternatif kullanabileceğiniz bildiğim bir ürün yok. Kıvamın tutması için ikisinden birisi olmak zorunda.

Yorum bırakın